FORTUNE RESOURCES
MENJANA UMMAH CEMERLANG 

BERSAMA KAMI DI 

IKIM FM 


PADA PUKUL 11.15 PAGI

DI BULAN JUN
 
RABU 07 JUN 2017

RABU 14 JUN 2017

RABU 21 JUN 2017

RABU 28 JUN 2017

 

BERSAMA KAMI JUGA 

DI TV ALHIJRAH

 

 

IKLAN KAMI JUGA DI;

SINAR FM

THR GEGAR

KEDAH FM
Dimana anda boleh dapatkan produk-produk kami. 

Sila hubungi kami di:
 
FORTUNE RESOURCES
   3 PESARA MAHSURI 5,
  11900, BAYAN BARU, 
PULAU PINANG
   Fax - 04-644 7414

  HOTLINE / SMS:
017 437 9124 (WApps)
017 479 1274 (WApps)
012 507 1411 (WApps)
012 557 1411
017 459 7241


No. Akaun Syarikat di Maybank:

FORTUNE MUNAWWARAH SDN BHD
5571 5730 9846
 
anak syarikat FORTUNE RESOURCES
 
EMAIL:
marketing@fortuneresources.com.my

 
BERSAMA FORTUNE RESOURCES 
MENJANA UMMAH CEMERLANG
 
SILA LIHAT AKTIVITI-AKTIVITI KAMI DAN TESTIMONI KAMI
 
PRODUK KAMI

SMARTCOCO A+
SMARTCOCO A+ KURANG GULA
SMART SWEET A+
GOAT A+ UNGGUL
GOAT A+ DENGAN MADU
KOPI BARLI MUNAWWARAH
COLLA COCO A
TALBINAH A+
 

 
 


 
 
 
 
 


HARGA:
RM 24.00
RM 27.00 - SABAH & SARAWAK


SMART SWEET A+

Suatu formulasi sebatian kismis diperkaya dengan nutrien Homeopathy dan neutrien biokimia. Sebatian ini dalam bentuk tablet kunyah boleh diambil beserta minuman tanpa caffein atau minuman tanpa bergas. Sangat sesuai diambil sebelum tidur.
Nutrien Homeopathi atau garam tisu biokimia berkhasiat membantu membekalkan tubuh serta sistem saraf dengan mikro-mineral untuk mengimbangi kekurangan yang sering berlaku dalam sistem tubuh kita. Menurut pakar kajian, bio perubatan keadaan cuaca dan suhu alam sekitar kini memberi impak yg besar terhadap kesihatan manusia. Dalam keadaan begini, tubuh badan dan kesihatan kita cepat terjejas serta akan kehilangan garam mineral. Ini akan menyebabkan kita mengalami stress, letih dan terkena penyakit atau virus di sekeliling. Oleh itu, Smart Sweet A+ sangat perlu kerana dapat membantu menambahkan semua garam mineral yang hilang itu, sekaligus dapat mengurangkan masalah-masalah tersebut. Tablet kunyah ini boleh diamalkan untuk jangkamasa panjang kerana ia bersifat makanan sampingan.
Baik untuk membantu:
  • Memberi tenaga kpd sistem saraf (minda). Otak beratnya antara 2-3 paun sahaja tetapi hampir 21% kandungan oksigen dlm tubuh adalah utk ke otak.
  • Mengawal masalah stress.
  • Mengatasi masalah gugup,cemas,gementar. Masalah gugup, gementar boleh menganggu daya tumpu,daya ingatan dan juga boleh melemahkandaya keyakinan diri.
  • Membantu mengimbangi peredaran darah ke sistem minda.
Ramuan:
Garam Tisu Biokimia:
Adalah garam mineral, hasil kajian analisis yang begitu teliti yang dijalankan oleh seorang professor mendapati terdapat 12 jenis garam tisu dalam tubuh yang sihat, iaitu Calcium Flouride, Calcium Phospate, Calcium Sulphate, Ferrum Phospate, Magnesium Phospate, Kalium Phospate, Kalium Chloride, Kalium Sulfate, Natrium Chloride, Natrium Phospate, Natrium Sulfate dan Silika         
 
Dekstrosa:
Lebih dikenali hari ini sebagai glukosa, gula ini adalah sumber utama tenaga dalam badan.Glukosa adalah kimia dianggap sebagai gula yang mudah. Badan membuat glukosa daripadaketiga-tiga unsur-unsur makanan, protein, lemak dan karbohidrat, bahagian terbesar adalahdaripada karbohidrat. Glukosa berfungsi sebagai sumber utama tenaga untuk sel-sel hidup. Iadibawa ke setiap sel melalui saluran darah.
 
Extract Kismis:
Kismis adalah makanan dan manisan semulajadi, Ia dalah sumber yang baik untuk serat, vitamin dan mineral seperti vitamin B, kalsium, potassium dan zat besi. Kismis juga adalah bahan antioksida yang baik untuk melambatkan proses penuaan. Ada hadis yang menyebut “Sebaik-baik makanan adalah buah zabib (kismis).” Kismis dikatakan makanan yang baik untuk minda dan memori. Ia dapat membantu mengurangkan keletihan dan menguatkan urat dan otot.  
JADUAL PEPERIKSAAN 2017
 
UPSR : 11 SEP - 18 SEP
 
PT3 : 09 OKT - 12 OKT
 
SPM : 06 NOV - 04 DEC
 
STAM : 23 OKT - 01 NOV
 
 
 

نَّ الَّذِيْنَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَنْ لَا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوْعَدُوْنَ (30)

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan : "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka istiqamah (meneguhkan pendirian mereka), maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan : "Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih ; dan bergembiralah kamu dengan jannah (syurga) yang telah dijanjikan Allah kepadamu". (Fussilat : 30)

 
                                                                                            
 
ANTARA BAHAN-BAHAN ASLI YANG DIGUNAKAN DALAM PRODUK-PRODUK KAMI
 
 BADAM, MADU, DELIMA, KISMIS, KURMA, ALOE VERA, GINKO DAN SEBAGAINYA