UTAMA      SPM      SPM 2016
untitle1

BERSAMA KAMI DI 

IKIM FM 


PADA PUKUL 11.00 PAGI

DI BULAN JULAI 2019
 
31 JULAI 2019Dimana anda boleh dapatkan produk-produk kami. 

Sila hubungi kami di:
 
FORTUNE RESOURCES
   3 PESARA MAHSURI 
5, 
  11900, BAYAN BARU, 
PULAU PINANG
   Fax - 04-644 7414 

  HOTLINE / SMS:
017 437 9124 (WApps)
017 479 1274 (WApps)
012 507 1411 (WApps)
012 557 1411 (Call)


No. Akaun Syarikat di Maybank:

FORTUNE MUNAWWARAH SDN BHD
5571 5730 9846
 
anak syarikat FORTUNE RESOURCES
 
EMAIL:
marketing@fortuneresources.com.my
 
TAHNIAH... TAHNIAH... TAHNIAH...

SPM 2016
 
PERKONGSIAN PELAJAR-PELAJAR SPM 2016 BAGI MEMBERI SEMANGAT PADA ADIK-ADIK KITA YANG AKAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN SPM PADA TAHUN-TAHUN AKAN DATANG DAN JUGA BAGI MEMBAKAR SEMANGAT ADIK-ADIK KITA INI SUPAYA TERUS MAJU DI MASA HADAPAN. SAMA-SAMA KITA DOAKAN KEJAYAAN BAGI UMMAH KITA, KITA JANA UMMAH YANG CEMERLANG, IN SHAA ALLAH.


 
 
NUR MAISARAH MOHD EZANI
MRSM KOTA PUTRA
KELANTAN
 

Assalamualaikum, nama saya ialah Nur Maisarah Bt Mohd Ezani, pelajar yang telah menduduki peperiksaan SPM 2016.Saya belajar di MRSM Kota Putera Besut, Terengganu.Memang tidak dinafikan pembelajaran saya seharian memang padat dan agak memenatkan.Maklumlah peperiksaan yang bakal menetukan hala tuju masa depan saya akan tiba tidak lama lagi. Melihat situasi saya yang selalu kepenatan dan agak tertekan dengan pembelajaran, ibu saya telah membelikan produk daripada fortune resources iaitu smartcocA+ bagi membantu saya bertenaga dan dapat fokus dalam pembelajaran dan ulangkaji saya.

Ibu saya telah mendengar tentang produk yang berkualiti ini dalam radio ikim fm.Saya mulai minum air smartcoco at dan berasa perubahan dalam diri saya. Saya berasa lebih segar untuk ulangkaji pelajaran pada waktu lapang selepas meminum air smartcoco a+.Sewaktu peperiksaan percubaan SPM saya telah mendapat sebauyak 7A tetapi selepas penggunaan SmartCoco A+ secara berterusan,Alhamdulillah saya talah mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM iaitu 10A Alhamdulillah prestasi pembelajaran saya telah meningkat secara mendadak berkat usaha saya disamping pertolongan daripada ALLAH.SmartCoco A+ juga telah banyak membantu saya seharian  supaya lebih focus semasa belajar.

Saya berasa amat bersyukur kerana produk yang sangat bagus ini iaitu SmartCoco A+ telah banyak membantu saya semasa mengulangkaji pelajaran dengan memberikan tenaga dan menjadikan saya lebih focus semasa belajar.Saya ama menyarankan produk ini kepada semua pelajar kerana Smartcoco A+ bukan sahaja sedap malah dapat memberikan kita focus semasa belajar.

Alhamdulillah, Terima Kasih SmartCoco A+

 
 
  
  

MOHD AMIRUL HAKIM AHMAD LUTEPI
SMKA MAAHAD HAMIDIAH
SELANGOR

Assalamualaikum..

Saya ibu kepada 6 orang anak. Dua orang anak saya tinggal di asrama dan yang 4 orang lagi ada di rumah.  Bagi anak yang tinggal di asrama, saya bekalkan kepada mereka smart coco  A+ sebagai minuman tambahan semasa mereka mengambil sarapan pagi. Begitu juga dengan anak-anak saya yang berada di rumah.  Setiap pagi saya akan berikan kepada mereka smart coco A+. Pada tahun 2016, anak kedua saya, MOHD AMIRUL HAKIM mengambil peperiksaan SPM, Alhamdulillah Amirul Berjaya mendapat keputusan yang cemerlang iaitu 9A 2B. Saya mula memberikan minuman smartcoco A+ kepadanya sejak dia di Tahun 5 lagi.  Alhamdulillah, semasa keputusan PT3 diumumkan juga, Amirul  merupakan salah seorang pelajar yang mendapat 9A di sekolahnya. Anak  saya yang sulung juga telah mendapat 9A dalam PMR tahun 2012. Kedua-dua mereka juga mendapat 5A dalam peperiksaan UPSR dulu. Anak ke 3 saya juga akan mengambil PT3 pada tahun ini, saya juga memastikan dia mengambil smart coco A+ setiap hari. Saya dapat melihat perubahan dari segi pembelajarannya. 

Saya percaya, di samping kurniaan dan rezeki daripada Allah, penggunaan minuman smart coco A+ secara konsisten juga merupakan faktor penyumbang kepada kejayaan ini. Dengan mengambil produk ini semasa sarapan pagi, dapat mengurangkan rasa mengantuk dan lapar kepada anak-anak saya.  Seterusnya, mereka dapat menumpukan perhatian semasa di dalam kelas.

In Shaa Allah, saya akan terus memberikan minuman smart coco ini kepada anak-anak saya. Terima Kasih.


 
  

MOHAMAD HILMI RAHMAN
SMKA MAAHAD MUAR
JOHOR
 

ALHAMDULILLAH IBU  SAYA MULA MEMBELI Smartcoco A+PADA TAHUN 2011 SEMASA SAYA  NAK MENGAMBIL PEPERIKSAAN UPSR.. ALHAMDULILLAH KURANG RASA MENGANTUK DAN BADAN BERTAMBAH CERGAS. BARU MINUM NAK MASUK 2 KOTAK Smartcoco A+ SAYA TERPILIH UNTUK MEWAKILI SEKOLAH DALAM PERTANDINGAN KUIZ MATEMATIK  KERANA MENDAPAT MARKAH MATEMATIK KE 2 TERTINGGI DIANTARA PELAJAR TAHUN 6. SAYA PUN TERPERANJAT JUGA. ALHAMDULILLAH KEPUTUSAN UPSR SAYA MENDAPAT 5A. 

TAHUN 2014 SAYA  TERUS MINUM Smartcoco A+. ALHAMDULILLAH SYUKUR KEPADA ALLAH DALAM PEPERIKSAAN PT3 SAYA MENDAPAT KEPUTUSAN 10A 1B. 

PADA TAHUN 2016 SAYA TERUSKAN MEMINUM SMART COCOA+..ALHAMDULILLAH BERSYUKUR SANGAT  KEPUTUSAN SPM SAYA MENDAPAT 9A 2B.

TERIMA KASIH PUAN MURNI DAN Smartcoco A+.KITA BERUSAHA DAN DENGAN KEIZINAN ALLAH KITA BERJAYA.

 

 
  

NURHANANI ROSLI
SMKA SHEIK HAJI MOHD SAID
NEGERI SEMBILAN
 

Bismillah..Assalamualikum dan salam sejahtera. Nama saya Nurhanani bt Rosli . Saya berumur 18 tahun. Saya mula menggunakan produk smartcoco dan Jus Alkhaira semenjak berumur 14 tahun. Pada mulanya,saya hanya mendengar iklan di radio IKIM. Selalunya, saya akan minum setiap pagi sebelum pergi ke sekolah dan setiap malam sebelum tidur. Minuman SmarCoco ini bukan sahaja mempunyai rasa yang unik bahkan ia juga banyak membantu saya didalam kelas seperti tidak tidur dan bertambah focus semasa belajar.

Jus Alkhaira pula mempunyai satu rasa yang unik sengan gabungan madu, delima dan sebagainya yang sangat menarik minat saya. Setiap pagi saya akan minum jus alkhaira. Jus ini banyak membantu saya lebih lebih lagi semasa saya tidak sihat. Jus ini boleh menggantikan ubat juga. Selepas minum jus ini, saya akan sihat dalam masa beberapa hari.

Alhamdulillah, berkat minum Smartcoco dan Jus Alkhairah setiap hari, saya akhirnya mendapat keputusan yang cemerlang didalam SPM dengan mencapai 9A 1B. Tidak dinafikan,produk Smartcoco dan Jus Alkhaira ini banyak membantu saya.

Terima Kasih  banyak2 saya ucapkan kepada pihak SmartCoco dan Jus Alkhaira.

 

 
  

ELIYA BATRISYA IXORA AMINULLAH
SKMA MAAHAD 
PONTIAN
JOHOR
 

Alhamdlillah, syukur kehadrat illahi kerana telah memberi kejayaan yang dapat membanggakan kedua ibu bapa dan ahli keluarga saya dengan memperolehi 9A didalam SPM 2016. Faktor utama kejayaan saya ialah sokongan ahli keluarga dan keberkatan ibu bapa & guru. Semasa saya berada di tingkatan 3 keputusan saya agak teruk jadi nenek saya mencadangkan supaya mengamalkan Smartcoco A+ kerana khasiatnya yang banyak ketika naik ke tingkatan 4. Oleh kerana saya tinggal di asrama, saya sering tidak bertenaga dan tidur didalam kelas serta malas untuk belajar. 

Selepas mengamalkan smartcoco A+, saya lebih segar dan lebih bersemangat untuk belajar dengan izin Allah. Saya juga dapat menghafal dengan baik. Smartcoco A+ sangat mudah untuk dibawa kemana mana sahaja kerana ia juga boleh dimakan begitu sahaja tanpa membuar air. Jadi saya tidak perlu risau air akan tumpah keatas buku semasa saya belajar. Keputusan saya semakin meningkat dengan mendadak semasa berada di tingkatan 4. Saya juga sering mendapat kedudukan yang tertinggi didalam tingkatan saya yang saya tidak pernah peroleh sepanjang saya berada di sekolah menengah dan sekolah rendah. Saya sangat bersyukur kerana saya merupakan harapan keluarga. Adik adik saya juga mengamalkan smartcoco A+ sebelum pergi ke sekolah. Mereka kelihatan cergas dan begitu bersemangat untuk ke sekolah setiap hari. 

Terima Kasih kepada nenek saya yang mencadangkan kami menggunakan produk Fortuna Resources.Kami akan terus menggunakan produk ini sebagai sokongan dan tanda terima kasih, Insyaallah

 
  

MOHAMMAD DANIAL OMERA
MRSM TERENDAK
MELAKA

Saya telah mula  minum SMART COCO A+  sejak ketika di darjah 5 lagi. Pada peperiksaan UPSR di tahun 6, saya telah memperoleh keputusan 5A dan kemudian ditawarkan belajar ke MRSM Terendak Melaka. Ketika di tingkatan  tiga,  ibu masih membekalkan saya minuman  ini, ianya membantu memelihara kesihatan dan kecergasan minda saya. Pada peperiksaan PT3 Tahun 2014  saya mendapat pencapaian 7A.Pada Tahun 2016 yang lalu saya menghadapi peperiksaan SPM,  ibu yang saya sayang setia membekalkan saya SMART COCO A+ untuk diminum terutama ketika hampir menjelang peperiksaan. Syukur Alhamdulillah, dengan berkat usaha dan doa berterusan serta sering kali mengambil minuman SMART COCO A+, saya mendapat keputusan  cemerlang dengan pencapaian 9A pada peperiksaan tersebut.

Kata ibu, dengan meminum  SMART COCO A+ ini boleh membantu minda dan fizikal saya supaya terus kekal cergas dan cerdas seharian.   Sememangnya  ia sangat membantu. SMART COCO A+  menguatkan daya ingatan dan meransang saya kekal aktif dan tidak mengantuk ketika belajar atau mengulangkaji pelajaran.Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada Fortune Resources kerana dengan produk ini dapat membantu saya menjadi pelajar cemerlang.Alhamdulillah…..Saya telah ditawarkan untuk belajar di Universiti Sunway oleh Yayasan Peneraju sebagai penaja dan ketika ini saya sedang mengikuti pengajian tahun pertama jurusan Professional Accounting - CAT + ACCA  di universiti tersebut.

Syukur kepada Allah… Smart Coco A+ adalah yang terbaik.


 
  

NURAPIQKAH ARIFFIN
SMK SEQAMA 
LAHAD DATU
SABAH
 

Saya, Nurapiqkah Binti Ariffin telah mengambil minuman Smart CocoA+ sebagai minuman harian sejak berada di tingkatan tiga (pt3) yg pertama di malaysia pada 2014. Pada peperiksaan SPM yg lepas, sekali lagi saya berjaya mendapat 8A 1B. Saya berpendapat, hal ini berlaku sedikit sebanyak atas bantuan minuman yang sangat berkualiti ini. Hal ini adalah kerana sejak menjadikan minuman ini sebagai minuman harian, saya tidak  berasa mengantuk ketika belajar tidak kira di sekolah mahupun di rumah walaupun saya telah mngulang kaji pelajaran hingga larut malam. Selain itu,Saya juga lebih fokus ketika guru mngajar di samping kekal segar dan fokus ketika menghadiri seminar mahupun bengkel peperiksaan dari pukul 7.00 Pagi hingga 4.30 Ptg. Hal ini membolehkan saya memperolehi lebih banyak ilmu yang di sampaikan oleh guru2 berpengalaman.

Bukan itu sahaja, minuman ini juga memberi kesan terhadap daya ingatan saya di mana saya berjaya mnghafal 4 muka surat teks ucapan dlm masa 3 jam. Rasanya yang sangat sedap juga amat saya gemari untuk dijadikan sarapan sebelum kesekolah atau membawanya ke sekolah sebagai bekalan. 

Minuman Smart Coco A+ merupakan minuman yg telah banyak membantu saya dlm menempuhi kehidupan saya sebagai seorang pelajar. Terima Kasih...

 
  

NIK MURNI SHAIFUDIN
MAAHAD MUHAMMADI (P)
KOTA BHARU, 
KELANTAN
 Saya Nik Murni Bt Shaifudin yang merupakan salah seorang daripada calon SPM thn 2016 dan baru sahaja mendapat keputusan SPM baru2 ini. Saya merupakan pelajar daripada  sekolah Maahad Muhammadi Perempuan (MMP) Kota Bharu,Kelantan yang merupakan pelajar dari aliran perakaunan.Disini saya ingin berkongsisedikit sebanyak kesan baik atau perubahan positif hasil daripada saya mengamalkan produk Fortune Resources iaitu SMARTCOCOA+.Alhamdulillah saya merupakan salah seorang pengamal dan pengemar yang setia sengan SmartCocoA+ selepas mendengar testimoni2 positif yang diceritakan dalam radio IKIM. Disamping itu juga saya juga telah melayari smartcoco2u.com untuk melihat lebih lanjut testimony yang dah Berjaya selepas menggunakan produk2 rangkaian Fortune Resources ini. Selepas daripada itu, ibu saya sentiasa membelikan saya produk ini.Saya mula mengamalkan SMARTCOCOA+ ini semenjak tingkatan 4.Alhamdulillah selepas menggunakan produk ini saya dapat melihat banyak perubahan positif pada diri saya yang menyebabkan  saya terus mengamalkan produk ini selain daripada perisa coco yang rasanya sangat sedap tanpa perlu dicampurkan dengan gula tetapi hanya perlu bancuh dengan air panas sahaja setiap pagi sebelum pergi ke sekolah.Saya mulai perasan akan perubahannya apabila saya menduduki peperiksaan pengesanan Mac yang mana saya mendapat keputusan agak cemerlang walaupun hanya study last minute.Saya merupakan seorang yang tidak suka untuk belajar dan sentiasa mengamalkan study last minute apabila peperiksaan tetapi Alhamdulillah walaupun sedemikian keputusanyang saya dapat sentiasa meningkat dari masa ke semasa.Selain itu, semasa berada dalam kelas saya lebih focus dan tidak mengantuk.Perkara ini telah membuatkan saya lebih selesa untuk belajar.Saya tinggal di kawasan Bachok manakala bersekolah di kawasan Bandar Kota Bharu yang mana perjalanan untuk ke sana mengambil masa hamper satu jam untuk sampai.Disebabkan itu, saya terpaksa bangun awal pagi pada setiap hari untukke sekolah.Walaupun bangun awal pagi tetapi dengan hanya mengambil segelas SMARTCOCO A= saya tidak mudah hilang focus semasa dalam kelas.Alhamdulillah dengan izin ALLAH dan juga berkat ikhtiar mengamalkan SMARTCOC A= beserta denganusaha sendiri akhirnya saya telah mencapai 8A,2B dan 1C dalam SPM yang lepas.Keputusan yang saya capai ini tidaklah begitu cemerlang tetapi saya sangat bersyukur dengan keputusan yang saya dapat ini walaupun tidak semuanya A. Terima Kasih pada Fortune Resources yang menjadi salah satu asbab asas kejayaan saya.Itu sahaja sedikit perkongsian daripada saya dan berharap agar Fortune Resources terus maju dengan produk2 yang memberi banyak manfaat kepada semua golongan masyarakat pada masa hadapan.
 
   نَّ الَّذِيْنَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَنْ لَا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوْعَدُوْنَ (30)

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan : "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka istiqamah (meneguhkan pendirian mereka), maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan : "Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih ; dan bergembiralah kamu dengan jannah (syurga) yang telah dijanjikan Allah kepadamu". (Fussilat : 30)