UTAMA      PRODUK      Kopi Barli Munawwarah
untitle1

BERSAMA KAMI DI 

IKIM FM 


PADA PUKUL 11.00 PAGI

DI BULAN JULAI 2019
 
31 JULAI 2019Dimana anda boleh dapatkan produk-produk kami. 

Sila hubungi kami di:
 
FORTUNE RESOURCES
   3 PESARA MAHSURI 
5, 
  11900, BAYAN BARU, 
PULAU PINANG
   Fax - 04-644 7414 

  HOTLINE / SMS:
017 437 9124 (WApps)
017 479 1274 (WApps)
012 507 1411 (WApps)
012 557 1411 (Call)


No. Akaun Syarikat di Maybank:

FORTUNE MUNAWWARAH SDN BHD
5571 5730 9846
 
anak syarikat FORTUNE RESOURCES
 
EMAIL:
marketing@fortuneresources.com.my
 
 

KOPI BARLI MUNAWWARAH A+
 
 
HARGA:
RM 24.00 SEMENANJUNG
RM 28.00 SABAH & SARAWAK
B$ 16.00 BRUNEI
S$ 16.00 SINGAPURA
Berat: 15 x 25g
 Baik untuk keseluruhan kesihatan & kesegaran badan. Mengandungi serbuk kopi Arabica, Ekstrak barli, pegaga & mengkudu.

KOPI ARABICA
Sejarah mengatakan kopi Arabica mula di jumpai di benua Africa 1,000 tahun dahulu, kemudian merebak ke seluruh benua Arab, Eropah, Indonesia & America. Kopi adalah minuman yang banyak diambil, dengan 70% dari penduduk dunia sangat gemar meminum kopi. Kebanyakan ladang terbesar di dunia adalah ladang kopi. Walaupun kesemua kopi mengandungi kafein, meminum kopi dalam kuantiti yang berpatutan adalah baik untuk kesihatan serta kesegaran badan & mental sepanjang hari. Penyelidik dari Harvard School Of Public  & University of Athens mendapati  kopi membantu mengurangkan kaviti & adalah anti bakteria. Kopi juga membantu mengurangkan  risiko di dalam penyakit kardiovaskular, kanser prostat, Alzheimer, dementia, Parkinson, penyakit hati, diabetes type 2 & gout. Kandungan antioksida dalam biji kopi dapat membantu menghalang radikal bebas dari lebih merebak atau merosakkan sel-sel dalam tubuh badan. Kopi mengandungi polyphenolic, protin, amino asid, carbohydrates serta banyak vitamin, mineral & micronutrient seperti flavonoids, magnesium, potassium, niacin & vitamin E, potassium, kalsium, magnesium & glycosides. Kopi dapat membantu untuk mengurangkan selsema, alergi, asma, serta baik untuk peredaran darah & meningkatkan metabolisma badan. 

BARLI
Barli banyak digunakan sejak zaman dahulu kala, 10,000 tahun dulu sebagai makanan ruji & mempunyai banyak khasiat perubatan. Digunakan semenjak zaman Greek & China untuk memberi tenaga dan mengenyangkan para atlit kerana mengandungi bahan fiber yang tinggi terutamanya selenium, juga salah satu antioxida yang natural. 
  • Dapat membantu mengawal dan mengurangkan kadar kolesteral darah LDL (kolesteral yang tidak baik).
  • Membantu menstabilkan glukosa dalam darah.
  • Membantu menjaga dan membersihkan intestinal tract atau usus didalam perut.
  • Sumber fiber, vitamin, mineral, phospuras, niacin & vitamin B, baik untuk membantu mengurangkan risiko kardiovaskular.
  • Membantu mengawal penyakit batu dalam hempedu.
  • Garam mineral dalam barli dapat membantu mengurangkan penyakit seperti arthiritis, sakit tulang dan otot, baik pulih sel-sel dalam badan dan meningkatkan imuniti atau antibodi badan.
  • Membantu menjaga dan membersihkan organ dalaman.
  • Menyejukkan dan mengurangkan suhu badan dengan lebih cepat jika demam.

PEGAGA
Centella juga dipanggil Gotu Kola, Indian Pennywort, Pegaga dan Brahmi. Centella dapat menyegarkan otak dan sIstem saraf dan dapat membantu mengekalkan keremajaan dan awet muda. Ia juga dapat membantu kesegaran badan, melawan rheumatism, mempertingkatkan daya konsentrasi dan perjalanan darah.
MENGKUDU
 
Merupakan ejen anti oksida yang tinggi dan mempunyai ciri-ciri radikal bebas yang dapat membantu meningkatkan daya tahan tubuh, mengawal tekanan darah, anti-radang, anti-stres, anti-alergi, anti-bakteria dan memberi tenaga kepada tubuh badan.
   نَّ الَّذِيْنَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَنْ لَا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوْعَدُوْنَ (30)

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan : "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka istiqamah (meneguhkan pendirian mereka), maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan : "Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih ; dan bergembiralah kamu dengan jannah (syurga) yang telah dijanjikan Allah kepadamu". (Fussilat : 30)