UTAMA      PRODUK      Colla Coco
untitle1

BERSAMA KAMI DI 

IKIM FM 


PADA PUKUL 11.00 PAGI

DI BULAN JULAI 2019
 
31 JULAI 2019Dimana anda boleh dapatkan produk-produk kami. 

Sila hubungi kami di:
 
FORTUNE RESOURCES
   3 PESARA MAHSURI 
5, 
  11900, BAYAN BARU, 
PULAU PINANG
   Fax - 04-644 7414 

  HOTLINE / SMS:
017 437 9124 (WApps)
017 479 1274 (WApps)
012 507 1411 (WApps)
012 557 1411 (Call)


No. Akaun Syarikat di Maybank:

FORTUNE MUNAWWARAH SDN BHD
5571 5730 9846
 
anak syarikat FORTUNE RESOURCES
 
EMAIL:
marketing@fortuneresources.com.my
 
 

COLLA COCO A

HARGA

                                                        SEMENANJUNG - RM 27.00
SABAH & SARAWAK - RM 30.00
SINGAPURA - S$ 16.00
BRUNAI - B$ 16.00
Berat: 15 x 25g
Kolagen adalah kandungan protein terbanyak iaitu 30% dalam badan manusia seperti pelekat / gam yang mencantumkan tisu badan manusia seperti 'Kolla' dalam bahasa Greek yang bermaksud 'glue producer'.
 
Kolagen didapati dalam fiber tisu, kulit, ligamen, tendon, tulang dan saluran darah. Ianya sangat penting untuk menguatkan anggota tersebut dan perlu ditambah ke dalam badan dengan produk mengandungi kolagen seperti COLLA COCO A terutama yang berumur 20 tahun keatas kerana penghasilan kolagen akan berkurangan apabila umur semakin meningkat. 

Buah koko telah dijumpai di Amazon, South Amerika beribu ribu tahun yang lalu. Sejak itu, koko adalah makanan atau minuman berkhasiat yang telah banyak dinikmati dan disukai oleh semua peringkat umur. Koko mengandungi polyphenois & filavanois yang menjadi agen kuat kepada antioksida. Antara potensi khasiat koko adalah:
1) Mengurangkan risiko penyakit sistem peredaran darah & penafasan.
2) Meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dari LDL.
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung. 
4) Mengurangkan risiko penyakit darah tinggi.
5) Tidur malam yang nyenyak.

Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan juga merupakan salah satu dari jenis vitamin utama. Dalam keperluan organisma hidup, askorbat adalah sejenis bahan bersifat anti-pengoksidaan, kerana dilihat mampu melindungi badan manusia untuk melawan tekanan oksidatif. Ia juga merupakan kofaktor dalam sekurang-kurangnya lapan tindak balas enzim, termasuk tindak balas sintesis beberapa jenis kolagen yang boleh menjadi penyebab simptom kegagalan penerimaan Vitamin C.
   نَّ الَّذِيْنَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَنْ لَا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوْعَدُوْنَ (30)

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan : "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka istiqamah (meneguhkan pendirian mereka), maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan : "Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih ; dan bergembiralah kamu dengan jannah (syurga) yang telah dijanjikan Allah kepadamu". (Fussilat : 30)