UTAMA      PRODUK      Smart Sweet A+
untitle1

BERSAMA KAMI DI 

IKIM FM 


PADA PUKUL 11.00 PAGI

DI BULAN JULAI 2019
 
31 JULAI 2019Dimana anda boleh dapatkan produk-produk kami. 

Sila hubungi kami di:
 
FORTUNE RESOURCES
   3 PESARA MAHSURI 
5, 
  11900, BAYAN BARU, 
PULAU PINANG
   Fax - 04-644 7414 

  HOTLINE / SMS:
017 437 9124 (WApps)
017 479 1274 (WApps)
012 507 1411 (WApps)
012 557 1411 (Call)


No. Akaun Syarikat di Maybank:

FORTUNE MUNAWWARAH SDN BHD
5571 5730 9846
 
anak syarikat FORTUNE RESOURCES
 
EMAIL:
marketing@fortuneresources.com.my
 


SMART SWEET A+

HARGA:
RM 24.00 - SEMENANJUNG
RM 27.00 - SABAH & SARAWAK
Kandungan: 90 biji
Formulasi sebatian kismis diperkaya dengan nutrien homeopati dan nutrien bio-kimia. Sebatian ini adalah dalam bentuk tablet yang dikunyah serta boleh diambil dengan minuman tanpa kafein atau minuman tanpa bergas. Smart Sweet A+ sangat sesuai diambil sebelum tidur.
Nutrien Homeopati atau garam tisu bio-kimia ini berkhasiat dalam membantu membekalkan tubuh serta sistem saraf dengan mikro-mineral untuk mengimbangi kekurangan yang seringkali terjadi dalam sistem tubuh badan kita. Menurut pakar kajian bio-perubatan, keadaan cuaca dan suhu alam sekitar kini memberi impak yg besar terhadap kesihatan manusia. Dalam keadaan begini, tubuh badan dan kesihatan kita cepat terjejas serta akan kehilangan garam mineral. Ini akan menyebabkan kita mengalami stres, keletihan dan sistem imunisasi badan terkena penyakit atau virus daripada sekeliling. Oleh itu, Smart Sweet A+ sangat perlu kerana dapat membantu menambahkan semua garam mineral yang telah hilang , sekaligus dapat mengurangkan masalah-masalah kesihatan tersebut. Tablet kunyah ini boleh diamalkan untuk jangka masa panjang kerana ia adalah makanan sampingan.

KHASIAT SMART SWEET A+

  • Memberi tenaga kepada sistem saraf (minda). Otak beratnya antara 2-3 paun sahaja tetapi hampir 21% kandungan oksigen dalam tubuh adalah untuk ke otak
  • Mengawal masalah stres.
  • Mengatasi masalah gugup,cemas,gementar. Masalah gugup, gementar boleh menganggu daya tumpu,daya ingatan dan juga boleh melemahkan keyakinan diri.
  • Membantu mengimbangi peredaran darah ke sistem minda.

KANDUNGAN SMART SWEET A+


Garam Tisu Bio-kimia
Garam mineral, hasil kajian analisis yang begitu teliti yang dijalankan oleh seorang professor mendapati bahawa terdapat 12 jenis garam tisu dalam tubuh yang sihat, iaitu Calcium Flouride, Calcium Phospate, Calcium Sulphate, Ferrum Phospate, Magnesium Phospate, Kalium Phospate, Kalium Chloride, Kalium Sulfate, Natrium Chloride, Natrium Phospate, Natrium Sulfate dan Silika.        
Dekstrosa
Lebih dikenali sebagai glukosa, gula ini adalah sumber utama tenaga dalam badanGlukosa adalah bahan kimia yang merupakan gula mudah. Badan membuat glukosa daripada ketiga-tiga unsur makanan, protein, lemak dan karbohidrat; bahagian terbesar adalah daripada karbohidrat. Glukosa berfungsi sebagai sumber utama tenaga untuk sel-sel hidup. Ia dibawa ke setiap sel melalui saluran darah.
Ekstrak Kismis
Kismis adalah makanan dan manisan semulajadi, Ia adalah sumber yang baik untuk serat, vitamin dan mineral seperti vitamin B, kalsium, potassium dan zat besi. Kismis juga adalah bahan antioksida yang baik untuk melambatkan proses penuaan. Ada hadis yang menyebut “Sebaik-baik makanan adalah buah zabib (kismis).” Kismis dikatakan makanan yang baik untuk minda dan memori. Ia dapat membantu mengurangkan keletihan dan menguatkan urat dan otot badan.  
   نَّ الَّذِيْنَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَنْ لَا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوْعَدُوْنَ (30)

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan : "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka istiqamah (meneguhkan pendirian mereka), maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan : "Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih ; dan bergembiralah kamu dengan jannah (syurga) yang telah dijanjikan Allah kepadamu". (Fussilat : 30)